Szczupaka pokroić w dzwonka, posolić i oprószyć pieprzem. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Dzwonka szczupaka otoczyć w mące. Na rozgrzanym maśle zrumienić rybę.
Smacznego
Skład:
1 kg filet z okonia lub sandacza
2 l wody
5 dk masła
2 sztuki pory drobno posiekanej
4 cebule
10 ząbków czosnku6 pomidorów
4 kostki warzywne
4 łyżki
Przepis na 2 kg schabu z dzika:
2 kg schabu z dzika
80 g peklo soli
6 ząbków czosnku
4 liście laurowe
8 kulek ziela angielskiego
20 gr rozmaryn jałowiec
Dziczyzna regularnie gości na naszym rodzinnym stole. Ma szlachetny smak, niepowtarzalny
aromat, jest mało kaloryczna ( średnia wartość energetyczna wynosi 120 kcal na 100 g, w
przypadku wieprzowiny to 300
Przepis na słoik 800ml.
- 250 gram truskawek
- 4 duże łyżki cukru
- 500 ml wody
Słoik zakręcamy i poddajemy pasteryzacji w gotującej się wodzie przez 20 minut.
Tak