Ekscytujące piękno dzikiej natury.

 

Życie w Szwecji to wielka przygoda. Pełna pasji i energii. Wypełniona łowiectwem, wędkarstwem, zbieractwem i rękodziełnictwem.

 

Można się nią cieszyć godzinami. Warto o niej mówić i zarażać tą pasją innych.

 

Jarosław Klyta

Odwiedź nas

Skontaktuj się z nami

e-mail: jaroslawklyta@avenatura.pl

tel.: +48 510 175 229

Agunnaryd

Szwecja

Strona www stworzona przez studio reklamowe: Prottivo.pl

jaroslawklyta@avenatura.pl        +48 510 175 229

15 lipca 2022

KOŁOC BABCI ZOSI

KOŁOC BABCI ZOSI

0,5 kg mąki pszennej

7 dk cukru ,

3 duże łyżki miodu

1 łyżka cukier waniliowy

5 dk drożdży

10 dk masła

3 żółtka i jedno całe jajko

 

Kruszonka

20 dk mąki

20 dk masła

10 dk cukru lub miodu

 

Sposób przyrządzenia ciasta drożdżowego to drobnostka.

Drożdże dodajemy do letniego mleka ok 100ml szczypta cukru po chwili pracujące drożdże mieszamy z pozostałymi składnikami.

Ciasto wyrabiamy ręcznie ugniatając i masując czule 15min -;)

Następnie wykładamy na blachę, formujemy, zasypujemy jagodami posypujemy cukrem żelującym, rozkładamy kruszonkę, pieczemy w temperaturze 180 ok 1 godziny.

 

SMACZNEGO JAROSŁAW