Jarosław Klyta
e-mail: jaroslawklyta@avenatura.pl
tel.: +48 510 175 229
Agunnaryd
Szwecja
Strona www stworzona przez studio reklamowe: Prottivo.pl
jaroslawklyta@avenatura.pl +48 510 175 229
Przepis na 2 kg schabu z dzika:
2 kg schabu z dzika
80 g peklo soli
6 ząbków czosnku
4 liście laurowe
8 kulek ziela angielskiego
20 gr rozmaryn jałowiec
1 litr wody
Przygotowujemy pojemnik, rozpuszczamy peklo sól w jednym litrze wody. Dodajemy mięso, przyprawy 5 dni w lodówce. Następnie wyjmujemy upeklowane mięso zawieszamy do obsuszenia. Wędzarnie rozgrzewamy do 50°C obsuszamy 30 min.
Wędzimy ok 3 godzin w temperaturze 60-70°C gdy kolor jest odpowiedni polędwicę zostawiamy do wystygnięcia.