© Copyright 2025 Skog Och Naturliv & Avenatura
Adress
Jaroslaw Klyta
Öppettider
mån-fre: 07:00–16:00
lör-sön: Stängt
Strona www stworzona przez studio reklamowe: Prottivo.pl
Skład:
1 kg filet z okonia lub sandacza
2 l wody
5 dk masła
2 sztuki pory drobno posiekanej
4 cebule
10 ząbków czosnku6 pomidorów
4 kostki warzywne
4 łyżki ketchupu
2 łyżki suszonej czerwonej papryki
Szczypta soli i pieprzu
Przyrządzenie i podanie zupy to sama przyjemność. W garnku do roztopionego masła dodajemy por, cebule, czosnek podsmażamy następnie dodajemy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu 20min. Wlewamy resztę wody wrzucamy kostkę i pozostałe składniki do zagotowania, na końcu dodajemy rybę. Ryba dojdzie, będzie smaczna i soczysta.
SMACZNEGO JAROSŁAW