Jarosław Klyta
e-mail: jaroslawklyta@avenatura.pl
tel.: +48 510 175 229
Agunnaryd
Szwecja
Strona www stworzona przez studio reklamowe: Prottivo.pl
jaroslawklyta@avenatura.pl +48 510 175 229
Skład:
1 kg filet z okonia lub sandacza
2 l wody
5 dk masła
2 sztuki pory drobno posiekanej
4 cebule
10 ząbków czosnku6 pomidorów
4 kostki warzywne
4 łyżki ketchupu
2 łyżki suszonej czerwonej papryki
Szczypta soli i pieprzu
Przyrządzenie i podanie zupy to sama przyjemność. W garnku do roztopionego masła dodajemy por, cebule, czosnek podsmażamy następnie dodajemy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu 20min. Wlewamy resztę wody wrzucamy kostkę i pozostałe składniki do zagotowania, na końcu dodajemy rybę. Ryba dojdzie, będzie smaczna i soczysta.
SMACZNEGO JAROSŁAW