Skład:

1 kg filet z okonia lub sandacza

2 l wody

5 dk masła

2 sztuki pory drobno posiekanej

4 cebule

10 ząbków czosnku6 pomidorów

4 kostki warzywne

4 łyżki ketchupu

2 łyżki suszonej czerwonej papryki

Szczypta soli i pieprzu

 

Przyrządzenie i podanie zupy to sama przyjemność. W garnku do roztopionego masła dodajemy por, cebule, czosnek podsmażamy następnie dodajemy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu 20min. Wlewamy resztę wody wrzucamy kostkę i pozostałe składniki do zagotowania, na końcu dodajemy rybę. Ryba dojdzie, będzie smaczna i soczysta.

 

SMACZNEGO JAROSŁAW

 

 

ZUPA RYBNA

23 czerwca 2022

jaroslawklyta@avenatura.pl        +48 510 175 229

Strona www stworzona przez studio reklamowe: Prottivo.pl

Skontaktuj się z nami

e-mail: jaroslawklyta@avenatura.pl

tel.: +48 510 175 229

Agunnaryd

Szwecja

Odwiedź nas

Ekscytujące piękno dzikiej natury.

 

Życie w Szwecji to wielka przygoda. Pełna pasji i energii. Wypełniona łowiectwem, wędkarstwem, zbieractwem i rękodziełnictwem.

 

Można się nią cieszyć godzinami. Warto o niej mówić i zarażać tą pasją innych.

 

Jarosław Klyta