Ekscytujące piękno dzikiej natury.

 

Życie w Szwecji to wielka przygoda. Pełna pasji i energii. Wypełniona łowiectwem, wędkarstwem, zbieractwem i rękodziełnictwem.

 

Można się nią cieszyć godzinami. Warto o niej mówić i zarażać tą pasją innych.

 

Jarosław Klyta

Odwiedź nas

Skontaktuj się z nami

e-mail: jaroslawklyta@avenatura.pl

tel.: +48 510 175 229

Agunnaryd

Szwecja

Strona www stworzona przez studio reklamowe: Prottivo.pl

jaroslawklyta@avenatura.pl        +48 510 175 229

16 maja 2021

OKOŃ SMAŻONY NA MAŚLE

Przepis:

- okonie ( oczyszczone , wypatroszone , oskrobane )

- sól -pieprz mielony

- sok z 1 cytryny

- kostka masła klarowanego

- mąka do oprószenia

 

Oczyszczone okonie skropić sokiem z cytryny , posolić , popieprzyć i zostawić na 2 godziny. Oprószyć ryby mąką . Rozgrzać na patelni masło smażyć ryby przewracając w trakcie smażenia kilka razy. Mają być złocistego koloru. Podawać z ziemniaczkami lub zwyczajnie z pieczywem najlepiej na kolację.