© Copyright 2025 Skog Och Naturliv & Avenatura

Skog och Naturliv
 
är godkänt för F-skatt.
 
Org. Nr: 861126-6811

Adress

Jaroslaw Klyta 

Gunnerstad 1
594 92 Gamleby 

Öppettider

mån-fre: 07:00–16:00

lör-sön: Stängt

Odwiedź nas

Strona www stworzona przez studio reklamowe: Prottivo.pl

25 sierpnia 2022

PIEPRZNIK Z PIEPRZEM

Kurki podsmażane na maśle ten majstersztyk smakuje wybornie.

 

250 G KUREK

1 DUŻA CEBULA

50 G MASŁA

4 łyżki ŚMIETANY

2 ŁYŻKI DROBNO POSIEKANEGO KOPERKU

ŚWIEŻO ZMIELONY CZARNY PIEPRZ

SÓL

 

Na głębokiej patelni rozgrzać masło. Dołożyć kurki i smażyć, mieszając, do wyparowania z nich wody. Najczęściej zajmuje to około 15 minut. Dodać koperek, sól, pieprz, śmietanę i dusić pod nakryciem jeszcze przez parę minut.